Български
Избери Език
Български
English
Românesc
Русский

Златни пясъци


  

Хотел Люляк се намира в курортен комплекс Златни пясъци, който е разположен в живописeн и eкологично чист залив в северната част на Черноморското крайбрежие, само на 18 км. от гр.Варна.

Намира се в непосредствена близост до Природен парк "Златни пясъци", който е обявен за защитена територия през 1943 год. Паркът "Златни пясъци" обхваща площ от 177,13 хектара. Така по-голямата част от парка е съхранена в естествения си вид, без човешка намеса. Близостта с морето, мекият климат и морският бриз силно са повлияли флората и фауната в парка, поради което той силно се отличава от другите национални паркове. Гъста гора от широколистни дървета, обвити в лиани на по-високите места плавно се спуска към морския бряг.

Дължина на плажната ивица в курорта - 3,5 км, която на места достига 100 метра ширина и се слави като един от най-добрите пясъчни плажове в Европа. Плажът е равен, покрит със златист ситен пясък. Пясъчното морско дъно плавно се спуска в морето, липсват скали и резки промени на дъното. Чистите и спокойни морски води с ниско съдържание на соли, по-ниско от това на Средиземно море например, и отсъствие на опасни за хората риби и животни, са подходящи за къпане на деца и за подводно плуване.

Климатът е мек, умерено-континентален, близък до климата на известните средиземноморски курорти. Средната температура през деня в летните месеци е: на въздуха - 27 °С., а на морската вода -24°С. Лятото е дълго и топло, поради което слънчевите бани са възможни от май до октомври.

Ако сте гост на хотел Люляк, освен на слънцето и зтатистия пясък, може да се насладите и на водните забавления в Акваполис – Златни пясъци. Там ще откриете богат избор от водни пързалки и атракции.

Не пропускайте и играта на делфини във феста Делфинариума във Варна. Всеки ден без понеделник се представят шоу демонстрации на четири езика. Това е единственият подобен спектакъл в България и Вие можете да го наблюдавате именно тук, на 17 км от курорта Златни пясъци.

Резервирай онлайн
Book directly & Save